MAGE
En glad mage påverkar sannerligen vårt humör och förutsättning till välmående.
I denna serie har vi lagt produkter som på olika sätt hjälper magens olika funktioner. Ladda gärna ner boken örtmedicin, för att få lite fler idéer om vad som kan passa dig samt förslag på länkar som leder till forskning på örterna. Du kan också använda vårt kontaktformulär för att fråga näringsexpert kring någon av produkterna.
Om matsmältningen: Maten behöver matsmältningsvätskor för att brytas ned på bra sätt. När maginnehållet kommer till första delen av tunntarmen (tolvfingertarmen), så stimuleras gallan och bukspottkörteln till att insöndra matsmältningsenzymer och gallämne. När detta fungerar som det ska, så bryts maten ned och istället för att få jäsning (bubblig mage) av kolhydrater. Ett sunt flöde av gallämne gör att man minskar risken för trög mage. Ett exempel av måna på en ört som har en kollagog effekt, dvs stimulerar levern att producera gallämne, är maskrosen. Den fina klargula som syns i tusental i våra gräsmattor:-)